Suvussa on surua

Opettaja Simo Malmivaara järjestää Porvoon tuomiokirkossa esityksen vuoden 1809 valtiopäivistä. Viisi yötä myöhemmin kirkko palaa. Historianopettajan poika, Aleksi Malmivaara on sekaantunut tuhopolttoon ja roihu uhkaa perheen kotitaloa Vanhassa kaupungissa.

Romaanissa kuvitteellinen perhe kohtaa kansallisen historian. Malmivaarojen sukutarina valottuu salaisuuksien, sotakokemusten ja huumorinkin kautta.

Suvussa on surua on monikerroksinen kertomus, josta löytyy elämän synkempiä puolia ja toisaalta absurdia huumoria. Kannattaa tutustua!

Mörri Seppälä – lukihairikko.blogspot.com

Saastamoinen ja maapallonpysähdys

Romaanissa maapallon pyöriminen pysähtyy ja ydinvoimayhtiön turva-analyytikko joutuu liikekannalle. Äärettömiin mittoihin paisuva seikkailuromaani yhdistää Monty Python-komiikkaa ja toimintaelokuvaa reippaalla kädellä.

“Talvella 2018 maanjäristys ravistaa Helsinkiä, kun suomalaisessa ydinvoimalassa räjähtää. Maapallon pyöriminen pysähtyy ja saa liikkeelle Fartum Energyn turvallisuusanalyytikko Harri Saastamoisen. Suomesta tulee rantaparatiisi pysyvässä auringonpaisteessa, valtiomuoto muuttuu ja suurvaltojen sota-alukset saapuvat Suomenlahdelle.

Saastamoinen on sosiaalisesti rajoittunut älykkö, joka saa sanotuksi seikkailun puoliväliin mennessä vajaat toistakymmentä sanaa. Riskejä minimoivalle puusilmälle tulevat vaivoiksi niin gangsterit, sotilaat, irronneet ruumiinosat kuin poliitikotkin. Lähipiiristä huolta aiheuttavat Saastamoisen poika, tämän raivohullu Susa-äiti sekä papisto. -Telluksen ongelmista puhumattakaan.” 

Saastamoinen ja maapallonpysähdys