Tänä vuonna 35 vuotta täyttävä huumoriduo Mjölk julkaisee koko tuotantonsa Spotifyssa, iTunesissa ja vastaavissa palveluissa.

Bändin kappaleet julkaistiin Suurmjölk-cd:llä jo vuonna 2015. Mutta miksi suoratoistoa saatiin odottaa 7 vuotta, kitaristi Lasse ’Pörri’ Kastarinen?

– Odottiko joku? Luulin että yllättäisimme kaikki nopealla toiminnallamme. 

Kastarinen selvitti takavuosina ruotsalaiselta alihankkijalta, saisiko 51 laulun kokonaisuuden Spotifyyn. Yhtiössä arveltiin, että 52 minuuttia kestävä materiaali olisi teknisistä syistä jaettava kolmeen erilliseen osaan.

– Suurmjölk vai kolme Pienmjölkkiä, kas siinä kysymys? 

Pörri kertoo että yhtye jäi pohtimaan asiaa, kunnes se ratkesi itsestään.  Jokin jakelujärjestelmissä oli muuttunut, koska sunnuntaina 19.6.2022 Suurmjölk kyetään julkaisemaan yhtenä kokonaisuutena.

Jakeluun laitetaan koko levytetty tuotanto, kuten Ärsyttävä biisi, 10 Kiloa lakritsaa, Jättiläinen kohtaa Dag Hammarskiöldin,  Iloisessa Paloautossa ja Geenit, jossa vierailee rumpulegenda Anssi Nykänen.

Museointihanke

Kastarisen mukaan Suurmjölk-cd on löytänyt vuosien varrella hyvin ostajia, vaikka vanhenevaa formaattia jää jonkin verran jäljelle. 

– Postitimme juuri yhden cd:n Suomen Kansallismuseolle ja toisen British Museumille. En tosin tiedä, mille osastolle tällainen klassikko sijoitettaisiin; Onko niillä suljettua osastoa?
Mjölkiä on luonnehdittu ’musiikilliseksi stand up komiikaksi’ ja esiintymiset kestävät vain puolisen tuntia. Yhtye juhli 30-vuotista uraansa vuonna 2017 järjestämällä konsertin Olympiastadionilla, tarkemmin ottaen sen pihalla.  Yhtyeessä musisoivat Pörri Kastarinen, kitara ja laulu sekä Antti Vuorinen, rummut ja laulu.

Käy lukemassa kirjeemme museoille Mediatempaukset osioista->